HomeRólunk

Rólunk

A Képtár és Médiatéka az SZTE Klebelsberg Könyvtár kép-, ill. egyéb médiaanyagainak központi digitális tároló- és kiállítóhelye. Olyan dokumentumokat mutatunk itt be digitális formában, amelyek (többnyire analóg eredetiben is) a Könyvtár birtokában vannak és jellegükben eltérnek a hagyományos nyomtatott, ill. kézirattári anyagoktól. Az információ ezek esetében a képi tartalmon jelenik meg. Ezt a fő gyűjtőköri irányt további idetartozónak ítélt különféle médiafájlok, úgymint videó- és hangzóanyagok is kiegészíthetik esetenként.

Az egyes digitális objektumok tematikájuk vagy eredetük szerint különféle gyűjteményekbe rendeződnek, illetve a kereshetőség és a széleskörű felhasználás megkönnyítése érdekében informatív leírásokkal (pl. tárgyszavak, földrajzi információk) együtt jelennek meg.

Az SZTE Klebelsberg Könyvtár felhasználási és szerzői jogi irányelve szerint az itt található tartalmak szabadon letölthetőek. Kérjük azonban, hogyha Ön bármilyen módon felhasználja ezeket, akkor ne felejtsen el minket erről értesíteni annak további reményében is, hogy esetlegesen lehetőséget biztosítsunk egy nagyobb felbontású változat használatára. Kérjük továbbá, hogy a képek szakmai vagy más nyilvános jellegű felhasználása esetén mindenképpen hivatkozzon az adott projektnél a SZTE Klebelsberg Könyvtár Képtár és Médiatékára, lehetőség szerint jelölje meg gyűjteményünk webcímét.
(Ez az álláspontunk megfelel a Creative Commons CC BY-NC-SA 2.5 HU jogállásának.)

A Contentas oldalon érhető el könyvtárunk repozitóriumainak közös keresője.

Legfrissebb anyagok: