Park MahnHoon Award - 2022

Files

Title

Park MahnHoon Award - 2022

Description

Az első "IVI - SK Bioscience Park MahnHoon Award" elismerést kapta Karikó Katalin, Drew Weissman és Tore Godal, a Norvég Egészségügyi Minisztérium tanácsadója. A díjátadó ünnepségre 2022. április 25-én került sor Szöulban.
Az oltóanyag-fejlesztők közül Karikó Katalin és Drew Weissman járultak hozzá annak a kulcsfontosságú technológiának a kifejlesztéséhez, amely a világ első Covid-19 elleni mRNS-vakcinájához vezetett - indokolta a díjbizottság döntését az Oltóanyag Intézet (IVI) főigazgatója. Dr. Jerome Kim hozzátette, hogy az új generációs vakcina világszerte milliók életét mentette meg. A 2021-ben alapított "IVI - SK Bioscience Park MahnHoon-díj" olyan személyeket ismer el, akik hozzájárultak a globális egészségügy fejlődéséhez, valamint a vakcinák felfedezéséhez, fejlesztéséhez és beadásához. A díjat a Koreai Köztársaságban székhellyel rendelkező non-profit, kormányközi szervezet, a Nemzetközi Oltóanyag Intézet (The International Vaccine Institute - IVI) és az SK Bioscience alapította, amely magát "globális innovatív partnerként határozza meg a vakcinák és a biotechnológia területén". A Nemzetközi Oltóanyag Intézet (IVI) létrehozását az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programja (UNDP) javasolta. A díjat az SK bioscience néhai alelnökének, Dr. Park MahnHoon-nak az emlékére hozták létre.

Creator

Sahin-Tóth István

Spatial Coverage

Szöul, Dél-Korea, International Vaccine Institute (IVI), National University

Date

Díjátadás dátuma: 2022. április 25.

Format

színes

Medium

fénykép

Identifier

kariko_katalin_dijak_029

Rights

SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság

Rights Holder

Sahin-Tóth István

Citation

Sahin-Tóth István, “Park MahnHoon Award - 2022,” SZTE Klebelsberg Könyvtár Képtár és Médiatéka, accessed April 28, 2024, https://mediateka.ek.szte.hu/items/show/26848.

Geolocation

Hozzászólás (regisztráció után)