Díjesőben: Karikó Katalin elismeréseiből nyílt kiállítás Szegeden.

Files

Title

Díjesőben: Karikó Katalin elismeréseiből nyílt kiállítás Szegeden.

Description

A pandémia megfékezésében kulcsszerepet játszó mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését felfedezéseivel megalapozó Karikó Katalin tanulmányait és tudományos elismeréseit bemutató kiállítás ("Karikó Katalin elismerései. A tanulmányi versenyektől a Lasker-díjig.") nyílt a Szegedi Tudományegyetemen, a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kiállítási terében 2022. december 8-án. A kiállítás megnyitója alkalmából Karikó Katalin az SZTE Klebelsberg Könyvtára számára ajándékozott több személyes dokumentumot (pl.: útlevél, úttörő igazolvány, fényképezőgép, oklevelek, iskolai tolltartó, iskolai füzetek, jegyzetek, illetve az ezekhez készített rajzok).

Creator

Sahin-Tóth István, Kovács-Jerney Ádám

Spatial Coverage

Szeged

Date Created

2022. december 8.

Format

színes

Medium

fénykép

Subject

Karikó Katalin, biokémikus, kutató-biológus, dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja, dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány elnöke, az SZTE volt rektora, dr. Nagy Gyula, az SZTE Klebelsberg Kuno Könyvtár főigazgatója, dr. Keveházi Katalin, az SZTE Klebelsberg Kuno Könyvtár nyugalmazott főigazgatója, Újszászi Ilona, a Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság sajtóreferense, Sahin-Tóth István, a Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság marketing munkatársa, Csóka Ildikó, stratégiai főigazgató, Stratégiai és Fejlesztési Főigazgatóság, Nagy Paulina, igazgató, Beszerzési Igazgatóság

Is Part Of

Egyetemi Képgyűjtemény

Identifier

kariko_kiallitas_Szeged_2022

Rights

Creative Commons CC BY-NC-SA 2.5 HU

Rights Holder

SZTE Klebelsberg Könyvtár

Citation

Sahin-Tóth István, Kovács-Jerney Ádám, “Díjesőben: Karikó Katalin elismeréseiből nyílt kiállítás Szegeden.,” SZTE Klebelsberg Könyvtár Képtár és Médiatéka, accessed April 27, 2024, https://mediateka.ek.szte.hu/items/show/26861.

Geolocation

Hozzászólás (regisztráció után)